KOUKOULI

ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα “KOUKOULI”

Σε συνολική έκταση 30 στρεμμάτων και κτιριακές εγκαταστάσεις 800 τετραγωνικών μέτρων στους πρόποδες του Όρους Μπέλλες, στο χωριό Μακρυνίτσα του νομού Σερρών, εδρεύει από το 2016 η Σηροτροφική Μονάδα “KOUKOULI”.

Στο αγρόκτημα μας ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα στάδια της εκτροφής του μεταξοσκώληκα, από το αυγό έως το κουκούλι, αλλά και για τη μετέπειτα επεξεργασία του κουκουλιού την αναπήνιση!

Επίσης, στο αγρόκτημα λειτουργεί καφετέρια – γλυκοπωλείο και εκθετήριο – πωλητήριο προϊόντων μεταξιού!

Κατά την επίσκεψη στη σηροτροφική μας μονάδα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα:

να παρακολουθήσει τα στάδια εκτροφής του μεταξοσκώληκα

να αντλήσει πληροφορίες για τη ζωή του εντόμου

να ταΐσει ο ίδιος τους μεταξοσκώληκες

να μάθει για το μετάξι και την αναπήνιση

Επίσης, στο κτήμα τους πραγματοποιούνται σεμινάρια βαφής μεταξιού με φυσικές βαφές και αποτύπωση φυσικών υλικών (φύλλα, λουλούδια, αγριολούλουδα), κατασκευές κοσμημάτων και διακοσμητικών με κουκούλια μεταξοσκώληκα.

Φεύγοντας από το κτήμα “KOUKOULI”, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μαζί του έναν μεταξοσκώληκα σε ειδικό δισκάκι, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τις γνώσεις που αποκόμισε κατά την επίσκεψή του και να χτίσει ο μεταξοσκώληκας το κουκούλι! Τέλος, ο επισκέπτης θα μπορεί να πάρει το δικό του κομμάτι μεταξωτό ύφασμα, το οποίο έβαψε ο ίδιος, ένα κόσμημα ή ένα διακοσμητικό φτιαγμένο από κουκούλια!